Black magic cake - Čarobna kakao torta

Upustite se u strastvenu pripremu ove magicne crne torte i podijelite svoje
kulinarsko kakao djelo s najdražim gostima.
















Sastojci:

70 g Kakaa u prahu Dolcela
100 ml vode
250 g maslaca
2 Vanilin šecera Dolcela
200 g šecera u prahu
6 jaja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
sol
100 ml mlijeka

Za kremu:

400 ml mlijeka
1 Krema za kolace okus Cokolada Dolcela
200 ml slatkog vrhnja
40 g Kakaa u prahu Dolcela
100 g maslaca
cokoladni ostrušci

Priprema:

1. Kakao dobro razmutite pomocu žlice u 100 ml tople vode u gustu pastu kako ne bi bilo
grudica, pa ostavite sa strane da se malo ohladi.
2. Maslacu sobne temperature dodajte vanilin šecer, šecer u prahu i pomocu elektricne
miješalice miješajte 2-3 minute da se dobro poveže.
3. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajuci izmedu svakog dodavanja.
4. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, prstohvat soli i dobro izmiješajte.
5. Ulijte mlijeko razmuceno s kakao smjesom i dobro miješajte da dobijete glatku smjesu.
6. Dva kalupa za torte (?24 cm) obložite papirom za pecenje, premažite maslacem, pa u
njih ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.

7. Lagano ju poravnajte i pecite u pecnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Peceni
biskvit izvadite i pustite da se ohladi. Peceni biskvit izvadite i pustite da se ohladi.
8. Vrhnje zagrijte, umiješajte kakao i dobro razradite kako ne bi bilo grudica. Ostavite ga
sa strane da se ohladi do sobne temperature, pa umiješajte maslac sobne temperature.
9. U mlijeko uspite sadržaj vrecice za kremu i miješajte dok se ne pocne gusnuti.
10.Ulijte pripremljenu smjesu s kakaom i dobro miješajte oko 2 minute da dobijete kremu.
11.Kremu rasporedite po oba biskvita.
12.Jedan namazani biskvit položite na drugi, pospite cokoladnim ostrušcima i stavite u
hladnjak na barem 2 sata prije posluživanja.

Objavi komentar