Šnenokle na starinski nacin






Bez gustina i bez pudinga Po receptu moje bake A ukus im je - neprevaziden…

Srednje zahtjevno Sastojci
litar mleka
4 jajeta
6 kašika šecera
2 kesice vanilin šecera


2 pune kašike brašna
Priprema
1. Odvojiti žumanca od belanaca. Sipati mleko u šerpu sa debelim dnom i ukljuciti ringlu
na srednju jacinu.
2. Dok se mleko greje, veoma cvrsto umutiti belanca. Koristiti prvo malu brzinu na
mikseru, pa tek onda bržu, da belanci “ne spadnu”. Taman dok mleko pocne da struji,
belanca ce biti umucena.
3. Smanjiti jacinu ringle na najmanje i u mleko koje struji supenom kašikom ubacivati
knedle od ulupanih belanaca. Kad pocnu da narastaju, okrenuti ih da se skuvaju i sa
druge strane. E sad, meni je npr jako teško da ih okrenem jer se migolje, beže, ali kad
ih kad ih tokom kuvanja kašikom prelivam mlekom, malo je lakše.
4. Gotove knedle rešetkastom kašikom vaditi iz šerpe i redati u posudu iz koje cete služiti.
5. Mleko skloniti sa vatre. Žumancima dodati šecer i vanilin šecer pa dobro umutiti, dok ne
pobele i pocnu da penušaju. Dodati dve krcate kašike brašna i prvo ih lagano umešati
varjacom, pa tek onda mikserom.

6. U dobijenu smesu uliti kutlacu-dve toplog mleka pa promešati varjacom dok se ne
sjedini.
7. Mleko vratiti na ringlu, ukljuciti na tiho, pa uz neprestano mešanje lagano ulivati
umucena žumanca. Nastaviti sa mešanjem sve dok se ne dobije željena gustina (treba
da se dobije gusti krem).
8. Cim krem bude gotov, preliti njime poredane knedle i ostaviti da se dooobro ohladi.
Njam! :) Prijatno!
 
 
 www.coolinarika.com

Objavi komentar