Sastojci:
- PiškoteJedno duplo pakovanje (200 grama)
- Kakao3-4 kašike
- Mlijeko1-2 kašike (samo da razblaži kakao)
- DžemBilo koji ukus po želji, najbolje ako je domaći
- Šlag pjena1 pakovanje
- Čokoladne mrviceOpcionalo (za dekoraciju)
Priprema:
- Skuhati dvije kašike kakaa u jednoj čaši vode, dok ne proključa, kao kada kuhate običnu kafu. Dodajte malo mlijeka!
- Piškote natapati u kakao – ne treba dodavati šećer, jer ga na piškotama već ima! redajte piškote na odabranu podlogu, u kojem god želite obliku.
- Preko sloja piškota namažite džem (ja sam koristila neki domaći od višnje, ali možete bilo koji po želji. Što domaćinskiji, to bolji.Zatim stavite još jedan red namočenih piškota, pa malo džema i tako dok ne potrošite sve kekse (moja podloga je bila mala, pa kolač ima 3 reda
- Umutite šlag iz kesice prema standardnom uputstvu. Dok mutite, dodajte kašičicu kakaa, kako bi dobio čokoladnu nijansu i ukus!
Premažite cijeli kolač šlagom i dekorišite čokoladnim mrvicama! Ohladite u frideru i uživajte u ovom laganom, slatkom i jednostavnom dezertu.
Objavi komentar