Al dente - tjestenina skuhana tako da se osjeti pod zubima, idealan je način
da makarone pripremite za salatu. Uz kockice kuhane piletine, šareno povrće i
kremasti preljev, ovo će nezahtjevno jelo zasititi i najgladnije!
Sastojci
300 g kuhane piletine
150 g mrkve
150 g graška
150 g Kukuruza šećerca Podravka
100 g gorgonzole
150 g makarona
1 žlica Senfa estragon Podravka
400 ml kiselog vrhnja
malo soli
Priprema
1. Kuhanu piletinu narežite na kockice.
2. Mrkvu također narežite na kockice, pa je zajedno s graškom skuhajte u blago posoljenoj
vodi.
3. Piletini dodajte ocijeđeno i ohlađeno kuhano povrće, ocijeđeni kukuruz, natrganu
gorgonzolu te kuhanu i ohlađenu tjesteninu.
4. Senf, vrhnje i malo soli pomiješajte te prelijte preko salate od piletine i makarona
Posluživanje
Poslužite kao hladno predjelo.
Savjet
Piletinu možete kuhati s malo Vegete da bude ukusnija, ili koristiti pečenu bez kožice.
www.coolinarika.com
Objavi komentar