Sastojci :
biskvit
4 jaja
10 dkg šećera
3 velike žlice brašna
pola vrečice praška za pecivo
4 jaja
10 dkg šećera
3 velike žlice brašna
pola vrečice praška za pecivo
20 dkg maslaca
15 dkg čokolade za kuhanje
preljev
1 dl mlijeka
15 dkg čokolade za kuhanje
preljev
1 dl mlijeka
krema
1/2 l slatkog vrnja
50 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg maslaca
Priprema.
1/2 l slatkog vrnja
50 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg maslaca
Priprema.
1. dobro Izmiksati 4 jaja sa šećerom.
2. dodati brašno u koje je umiješan prašak za pecivo
3. Otopiti maslac i čokoladu i dodati u smjesu (ne smije biti vruče)
4. peći 30 minuta na 180°C
2. dodati brašno u koje je umiješan prašak za pecivo
3. Otopiti maslac i čokoladu i dodati u smjesu (ne smije biti vruče)
4. peći 30 minuta na 180°C
5. kad je pečeno, preliti sa mlijekom
6. pustiti da se biskvit ohladi
7. slatko vrhnje zagrijati i maknuti s vatre
8. dodati čokoladu i maslac i miješati dok se ne otope,
9. preliti preko biskvita
10.ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata da se krema stisne
6. pustiti da se biskvit ohladi
7. slatko vrhnje zagrijati i maknuti s vatre
8. dodati čokoladu i maslac i miješati dok se ne otope,
9. preliti preko biskvita
10.ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata da se krema stisne
Posluživanje
Vrlo sličnu kremu koristi i Netherland u “Matijinim čokoladnim keksićima”, pusa Jasenka!!!
za dekoraciju sam ih posipala čokoladnim mrvicama!!!! Sin mi je totalno zadovoljan!!!
Objavi komentar