
Sastojci:
TIJESTO:
5 jaja
150gr. secera
100ml. ulja
150gr brasna
1/2 vrecice praska za pecivo
KREMA:
500ml. mlijeka
150gr. secera
150gr. kokosa
3 zlice skrobnog brasna
1 vanilla secer
cokoladna glazura
Priprema
1. Napravite prvo kremu posto mora da bude mlaka. U malo vecu serpicu dodajte
secer,kokos,skrobno brasno i vanillu extrakt.Stavite da se kuha na srednjoj temperaturi
povremeno mijesajuci.
2. Kada krema prokuha skinite sa ringle i ostavite da se hladi.Krema treba da bude gusta
kao kada pravite gritz.Ostavite da se hladi.
3. Umutite jaja sa secerom,zatim dodajte ulje,brasno i prasak za pecivo.Odvojite tijesto
na pola.U jedno tijesto dodajte kakao a drugi neka ostane svijetal. U pleh prvo stavite
SVIJETLO tijesto i stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C oko 15-20 min.Ja sam
pekla 15min.
4. Nakon 15 min. izvadite biskvit iz pecnice. Premazite sa kokos kremom.
5. Preko kokos kreme istresite kakao tijesto i razmazite preko kreme. Stavite ponovo u
pecnicu i nastavite peci naknadno 15-20min. Ohladen kolac premazite sa cokoladnom
glazurom.
Posluživanje
Recept je iz moje kuharice Bozicni kolaci-najbolji recepti Hrvatskih slasticara...broj pleha
je 23x23cm...
Nema komentara:
Objavi komentar