utorak, 6. siječnja 2015.

Torta sa napolitankama

Torta sa napolitankama

Sastojci:

Za koru:

4 belanceta
4 kasike secera
5 kasike mlevenih lesnika
1 kasika brasna

Za fil:

4 zumanceta
2 pudinga od vanile
700 ml. mleka
250 gr. secera u prah
250 gr. margarina
150 gr. cokoladnih napolitanki (sa cokoladnim filom)
100 gr. cokolade za kuvanje

Priprema:

1. Belanca umutiti u cvrst sneg, pa postepeno dodati secer i mutiti kako bi se otopio.Zatim
dodati mlevene lesnike i brasno, te lagano promesati.
2. Okrugao kalup(precnik 25 cm.)obloziti papirom za pecenje, sipati smesu i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok kora ne porumeni.
3. U manju seprpu sipati 500 ml. mleka, dodati pola secera u prah i ostaviti za prokljuca.
4. Posebno umutiti preostalo mleko, zumanca i puding od vanile.Sipati u kljucalo mleko i
kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mesanje dok se ne zgusne.
5. Posebno umutiti margarin i preostali secer u prahu, sjediniti sa ohladenim pudingom i
umutiti mikserom.
6. Pripremljen fil podeliti na dva dela.U prvi deo dodati samlevene napolitanke a u drugi
deo otopljenu cokoladu.
7. Koru premazati filom od cokoladnih napolitanki.Zatim naneti fil od cokolade i poravnati.
8. Za dekoraciju prepustite se svojoj masti.

Nema komentara:

Objavi komentar