Najnoviji recept za oblatne ,do sad najbolji !!!


Krkckavim grilažom u kremi nadjenute oblatne slatki su obol kolacima s
orahom. U ovoj su im slastici sacuvani i okus i struktura, a bogat, vrlo sladak
okus grilaž-ploški djeluje kao savršen kontrast gorkastoj crnoj kavi.


40min Srednje zahtjevno




 
Sastojci


4 žumanjka
150 g šecera u prahu
150 g maslaca
150 g kristal šecera


200 g oraha
1 veca oblatna


Priprema


1. Žumanjke pjenasto istucite sa šecerom u prahu. Stavite u vodenu kupelj i žumanjke sa
šecerom nastavite kuhati, stalno miješajuci, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta.
2. Umiješajte maslac narezan na listice i miješajte zajedno s kremom od žumanjaka dok se
ne otopi.
3. Šecer stavite u širu posudu i otopite na laganoj vatri do zlatnožute boje. Umiješajte
grubo narezane orahe i odmah istresite na dasku ili tanjur navlažen vodom, ohladite i
grubo sameljite.
4. Oblatnu prerežite na pola.


5. U vrucu kremu umiješajte pripremljeni krokant od oraha, dobro izmiješajte i toplu
kremu odmah rasporedite na polovicu oblatne. Zatim položite drugu polovicu oblatne,
stavite teret i dobro ohladite.


Posluživanje


Kolac narežite na ploške i poslužite uz tople i hladne napitke.


Savjet


Krokant od oraha možete usitniti i valjkom.


www.coolinarika.com

Objavi komentar