Kajgana za gurmane

Kajgana za doručak, kajgana na brzaka, kajgana za zbrljati nešto kada
nemamo pametnijih ideja... Da li biste se usudili pozvati društvo na kajganu?
 Ja bih... pogotovo na ovakvo nešto 



Sastojci 

4 jaja
1/2 male glavice luka
3-4 dkg Pancete Podravka
malo češnjaka u prahu
čajna žličica vegete
par kapi ulja
nekoliko tankih listova grana padana


Priprema

1. Pancetu izrežite na tanke trakice, a potom te trakice usitnite na kockice i "zastaklite" ih
na malo ulja, pa dodajte na kratko luk (također da samo postane malo proziran).
2. Za to vrijeme umutite jaja sa vegetom i granulama češnjaka i izlijte mješavinu na ulje,
pancetu i luk.
3. Ne dopustite da se jaja prepeku, kajgana mora biti kremasta. Štoviše, polovica mora
biti gotovo sirova kada jaja maknete sa vatre. Čim ih maknete, ubacite tanke listiće
grana padana i miješajte dok se sir ne raspadne, a smjesa ne postane ujednačena

Posluživanje

Ja volim kajganu poslužiti u tostu, dekoracija po volji :) U ovoj kombinaciji obavezno
cherry rajčice i masline... A kada ju pripremam upravo ovako, posluživanje ne prolazi bez
čaše dobrog crnog vina (nekako sam najsklonija santa Cristini :) ) Dobar tek ;)

www.coolinarika.com

Objavi komentar