Kajgana za doručak, kajgana na brzaka, kajgana za zbrljati nešto kada
nemamo pametnijih ideja... Da li biste se usudili pozvati društvo na kajganu?
Ja bih... pogotovo na ovakvo nešto
Sastojci
4 jaja
1/2 male glavice luka
3-4 dkg Pancete Podravka
malo češnjaka u prahu
čajna žličica vegete
par kapi ulja
nekoliko tankih listova grana padana
Priprema
1. Pancetu izrežite na tanke trakice, a potom te trakice usitnite na kockice i "zastaklite" ih
na malo ulja, pa dodajte na kratko luk (također da samo postane malo proziran).
2. Za to vrijeme umutite jaja sa vegetom i granulama češnjaka i izlijte mješavinu na ulje,
pancetu i luk.
3. Ne dopustite da se jaja prepeku, kajgana mora biti kremasta. Štoviše, polovica mora
biti gotovo sirova kada jaja maknete sa vatre. Čim ih maknete, ubacite tanke listiće
grana padana i miješajte dok se sir ne raspadne, a smjesa ne postane ujednačena
Posluživanje
Ja volim kajganu poslužiti u tostu, dekoracija po volji :) U ovoj kombinaciji obavezno
cherry rajčice i masline... A kada ju pripremam upravo ovako, posluživanje ne prolazi bez
čaše dobrog crnog vina (nekako sam najsklonija santa Cristini :) ) Dobar tek ;)
www.coolinarika.com
Objavi komentar