
Sastojci:
Krema:
2 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
500 ml tučenog vrhnja
4 žlice šečera
Nadjev od višanja
2 teglice kompota od višanja
2 puding od vanilije
6 žlicašečera
Biskvit
6 bjelanjaka
6 žlica šečera
4 žlice brašna
15 žličica kokosovog brašna
Glazura
500 ml tučenog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
Priprema
1. Prvo krenemo od biskvita. Bjelanjke dobro istućemo u šlag i dodamo im šečera. Malo ih
posolimo radi čvrstoće i dodamo polako kokos i brašno uz miješanje lagano mikserom.
Uspemo smjezu za biskvit koju smo prethodno izradili u namašćeni i pobrašnjeni lim i
pečemo u pečnici cca 20 min na 180 stupnjeva C.
2. Iscijedimo višnje i u taj sok ukuhamo puding i šećer koje smo dobro izradili kako nebi
bilo grudvica pa u tu istu smjesu dodamo višnje. Kada smjesa prokuha, prelijemo je
preko ohlađenog biskvita.
3. Puding od vanilije skuhamo prema uputama, ohladimo ga i u hladno umutimo prethodno
zamiješani šlag (tučeno vrhnje).
4. Na laganoj vatri prokuhamo 500 ml tučenog vrhnja i otopimo tamnu čokoladu za
kuhanje što nam treba za glazuru.
Posluživanje
Kolač ohladimo i poslužimo sječenog na kocke... uživajte....
Objavi komentar