Kombinacija nugata i kestena sa mirisom ruma,tako lagan i ukusan, za jesen i sezonu kestenja savršen kolac!
Sastojci:
Biskvit:
4 jaja
8 kašika šecera
7 kašika brašna 2 kašike kakaa
1/2 kesice praška za pecivo
40ml ulja
40ml mleka
Preliv za biskvit:
1 dcl mleka
2 kašike ruma
Nugat krema:
500ml mleka
1 puding nugat premium
3 kašike šecera
100g nugat cokolade
1 kesica želatine
300ml vrhnja za šlag
Kesten krema:
250g kesten pirea(zasladenog)
200ml vrhnja za šlag
2 kašike ruma
Za ukrašavanje:
100g nugat cokolade
Priprema:
1. Jaja penasto ulupati sa šecerom. Brašno, kakao, prašak za pecivo sjediniti i prosijati. U
ulupana jaja dodati brašno sa kakaom i praškom za pecivo, ulje i mleko. Rucno sve
sjediniti, sipati u podmazan pleh i peci na 200 stepeni 20ak minuta. Peceno preliti
mlekom u koje ste dodali rum. Ohladiti.
2. U pola litre mleka skuvati puding sa 3 kašike šecera. U topao puding dodati nugat
cokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se cokolada ne istopi i smesa sjedini u
glatku kremu. Ostaviti kremu da se ohladi. U hladnu kremu dodati ulupano vrhnje za
šlag. Želatinu rastopiti u 4 kašike hlane vode, ostaviti 10ak minuta da nabubri i
rastopiti. Rastopljenu želatinu dodati u kremu neprestano miksajuci da se poveže sa
kremom. Krema ce postati malo tekuca ali bez brige stisnuce se u frižideru!
3. Kocku zasladenog kesten pirea izraditi mikserom i dodati ulupano vrhnje za šlag,
sjediniti kremu i dodati joj rum.
4. Na ohladen i preliven biskvit sipati pola nugat kreme, staviti u zamrzivac na desetak
minuta da se stegne, preko toga staviti kesten kremu, razmazati, pa preko kesten
kreme sipati drugu polovinu nugat kreme. Sve staviti u frižider da se stegne. Seci na
kocke i svaku kocku ukrasiti rastopljenom nugat cokoladom!
Objavi komentar