brzo i jednostavan rucak a jako ukusan
Sastojci
1 kg pilecih batkova
3 cena bijelog luka
sok 1 limuna
sok 1 narandze
60 ml maslinovog ulja
2 kasicice crvene paprike
1/4 kasicice bibera
1/2 kasicice cili pahuljica
1/2 kasicice origana
2 kasicice vegete
1/2 kasicice soli
1 kasika svjezeg persuna
krompir
1 kg sitnog mladog krompira
2 kasike putera
2 kasicice vegete
biber,so
1 kasicica crvene paprike
svjezi ili suhi ruzmarin
Priprema
1. Batkove opreti i staviti u duboku zdjelu.Sve sastojke za marinadu izmijesati,preliti
preko mesa,dobro izmijesati i ostaviti par sati ili preko noci u frizider.Rernu zagrijat na
220°,batkove poredati u vatrostalnu posudu i peci 35-40 min da fino porumene.Prije
sluzenja posuti svjezim persunom i sokom koji je piletina pustila prilikom pecenja
2. Krompirice oprati i skuhati ih u slanoj vodi.Oguliti.U dubljoj tavi zagrijati puter ,dodati
krompirice i prziti 10 min da porumene.Dodati zacine i prziti jos par minuta da dobiju
finu zlatnu boju
izvor: coolinarika.com
Objavi komentar