Lagana sarma
Obožavate sarmu, a možda ne želite ni kiseli kupus ni mljevenu svinjetinu ili
svinjetinu s junetinom? Pa što, uzmite svježi kupus, puretinu... Kakvo otkrice!
Sastojci
1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
200 g šampinjona
300 g purecih prsa
60 g riže
1 rajcica
50 ml bijelog vina
60 ml vode
1 žlicica Vegete
1 žlica Dvostrukog koncentrata rajcice
2 žlice Fant mješavine za punjenu
papriku i sarmu
Priprema
1. Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipucu vodu i blanširajte
nekoliko minuta.
2. Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekucina ne ispari.
3. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
4. U zdjelu stavite pureca prsa narezana na sitne kockice, rajcicu kojoj ste ogulili kožicu,
uklonili sjemenke i takoder je narezali na kocke, rižu, ohladene gljive i Fant za punjenu
papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
5. Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa
savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se
sarme pri kuhanju ne odmotaju.
6. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite
sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste prije toga prokuhali s Vegetom i koncentratom
rajcice. Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.
Posluživanje
Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.
Savjet
Umjesto slatkog kupusa možete upotrijebiti kiseli kupus ili raštiku.
Objavi komentar