Proslavite dolazak prvih pahulja uz ovu blagdansku tortu od kokosa i tamne
cokolade i uživajte u toplini blagdanskog ozracja.
Sastojci
70 g bjelanjaka (3 bjelanjka)
70 g šecera
10 g Glatkog brašna
10 g Gussnela
15 g Kakaa u prahu
1 žlica Praška za pecivo
1 žlica ulja
1 žlica miljeka
1 žlica ruma
Za kremu:
1 litra mlijeka
1 Puding vanilija
60 g Gussnela
8 žlica šecera
100 g Kokos brašna
10 g Mljevene želatine
300 ml slatkog vrhnja
Za glazuru:
250 ml slatkog vrhnja
200 g tamne cokolade
Priprema
1. Bjelanjke istucite u cvrsti snijeg. Dodajte im šecer i još kratko izmiksajte.
2. U jednoj posudi izmiješate suhe sastojke: brašno, kakao i Gussnel, a u drugoj tekuce:
ulje mlijeko i rum.
3. Cvrsto tucenom snijegu od bjelanjaka dodajte najprije suhe sastojke, a zatim tekuce,
pa sve zajedno izmiješajte lopaticom.
4. Dobivenu smjesu rasporedite u tri kalupa (? 26 cm) za torte i pecite na 160 °C 15
minuta.
5. Dok se tijesto pece, pripremite kremu. Od ukupne kolicine mlijeka odvojite malo,
dodajte mu kokos brašno i puding od vanilije i dobro izmiješajte.
6. Ostatak mlijeka zakipite, dodajte mlijeko u kojem ste razmutili kokos i prašak za
puding, pa uz miješanje kuhajte na laganoj vatri par minuta. Kuhanu kremu ohladite.
7. Za glazuru, cokoladu otopite u slatkom vrhnju, a slatko vrhnje istucite u cvrsti šlag.
8. Kremi koju ste izmiksali dodajte otopljenu želatinu, ohladenu kremu od pudinga i
kokosa, opet izmiksajte, dodajte cvrsto tuceni šlag, pa još jednom izmiksajte da se sve
zajedno lijepo poveže.
9. U kalup za tortu stavite prvi biskvit, pa po njemu rasporedite trecinu kreme.
10.Poklopite drugim biskvitom i premažite trecinom kreme. Na kraju stavite treci biskvit,
premažite ostatkom kreme. Ovako pripremljenu tortu stavite u hladnjak oko 2 sata.
11.Ohladenu tortu prelijte cokoladnom glazurom, pospite kokosovim brašnom i ukrasite
kuglicama od kokosa.
Posluživanje
Narežite i poslužite.
izvor: coolinarika.com
Objavi komentar