Kinder bueno ili Kinder torta


I ovo je jedna od torti tj. kolaca za koje na coolki vec ima vrlo slicnih
recepata. Ovaj stavljam samo za našu Billi koja ga ceka, ali i za sve vas ostale
kojima se možda svidi... Ako ima isti recept - neka se nitko ne ljuti... ni ja
ovaj nisam izmislila, dobila sam ga prije tri godine od susjede...

 

Srednje zahtjevno

 
Sastojci

 
biskvit
20 dag sjeckanih lješnjaka
10 bjeljanjaka
15 žlica šecera
1 žlica jabucnog octa
10 dag nutelle ili nekog drugog coko



namaza
fil
1,5 l mlijeka
10 žlica brašna
10 žumanjaka
10 žlica šecera
1 vrecica pudinga od vanilije
25 dag margarina
3 vrecice vanilin šecera
10 dag cokolade za kuhanje
još je potrebno
10 dag cokolade za kuhanje
5 dag margarina
5-6 žlica mlijeka
3 vrecice šlag pjene
malo mljevenih lješnjaka


Priprema


1. Na lim (moj je bio 28×34 cm) staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i
po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šecer, dodati
žlicu jabucnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peci u pecnici zagrijanoj na
150 stupnjeva sat vremena. Kada je peceno izvaditi iz pecnice i staviti na tacnu,
okrenuti naopako - tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruce, premazati
nutelom.
2. Skuhati fil od mlijeka, šecera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izradeni
margarin i vanilin šecer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi
dodati otopljenu cokoladu.


3. Žlicom za sladoled vaditi naizmjenicno svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao
šahovsku plocu.
4. Otopiti cokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti "rupe" izmedu kugli od fila. Na to
sve staviti 3 vrecice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim
lješnjacima.
Biskvit, varijanta 2. isprobala i preporucila carica69 <3
U bjeljanke dodati 4 žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema. To ispeci
kao biskvit. Peceni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim
mlijekom i kakaom.
Napomena Nekada sam pravila sa slatkim vrhnjem, ali mi je sa šlag pjenom puno
ukusniji.


www.coolinarika.com

Objavi komentar