Jadro oblatne

















Sastojci:

4 lista manjih oblatni
1 dl vode

200 g šecera
200 g margarina
200 g mlijeka u prahu
50 g cokolade
1 žlica kakaa

Priprema:

1. Kuhati šecer s vodom dok ne zavrije i napravi se sirup. Dodati margarin da se istopi.
2. Kada se margarin otopi, skinuti s vatre i dodati mlijeko u prahu. Kuhati oko minutu -
dvije. Ukoliko se naprave grudice, razbiti ih mikserom ili prebaciti u blender i izmiksati
u glatku kremu.
3. Raspodijeliti smjesu na 2/3 i 1/3 i u manji dio dodati otopljenu cokoladu i prosijani
kakao.
4. Na donju oblatnu staviti polovicu bijele smjese, prekriti drugom oblatnom. Premazati
cokoladnom smjesom, prekriti oblatnom, zatim, premazati ostatkom bijele smjese i
prekriti posljednjom oblatnom.
5. Opteretiti kolac nekim težim predmetom i pricekati da se stegne do sutradan.

Napomena: 

Za velike oblatne (27x37cm) izradite smjesu za 1,5 dozu.

Objavi komentar