Danska teletina u umaku od kopra

Teletina s koprom, zrncima papra i povrtnim temeljcem poslužite uz umak od
kopra i uživajte u ovoj danskoj kulinarskoj prici.




Sastojci

1,2 kg teletine u komadu
nekoliko listova Lovora 
1 žlicica Papra u zrnu 
50 g maslaca
1 žlica Vegete
1 Povrtni temeljac za jela 
Za umak:
50 g maslaca
2 žlice Glatkog brašna 
2 žlice nasjeckanog kopra
1 žlica alkoholnog octa
1 žumanjak



Priprema

1. Meso ocistite, operite, posušite i dobro natrljajte Vegetom.
2. Stavite ga u dublju tavu na zagrijani maslac i popržite sa svih strana do lijepe
zlatnosmede boje.
3. Prelijte ga s oko 1,5 l vode, dodajte papar u zrnu, lovorov list i povrtni temeljac.
4. Promiješajte, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Teletinu izvadite i
ostavite na toplom, a tekucinu procijedite


5. Na zagrijanom maslacu kratko popržite brašno. Ulijte tekucinu, ali ostavite oko 50 ml
tekucine. Dobro žicom promiješajte da ne bude grudica i lagano kuhajte do željene
gustoce umaka.
6. Dodajte ocat i žumanjak razmucen u 50 ml tekucine od mesa. Dobro izmiješajte,
dodajte kopar, još kratko prokuhajte i poslužite uz pripremljeno meso.


izvor: coolinarika.com

Objavi komentar