Trostruki čokoladni cheese cake

Ako volite čokoladu i chesse cake, idealna kombinacija, probajte, možda ce
vam se dopasti. Torta koju ne morate peći.


















Sastojci:

10 osobe
350 g cokoladnog keksa
100 g otopljenog slatkog putera
500 g krem sir, sobne temperature
100 g šecera u prahu
100 g tamne cokolade sa najmanje 70%
kakaoa

100 g mlecne cokolade
100 g bele cokolade
250 ml + 3 pune kašike slatke pavlake

Priprema:

1. Cokoladni keks ( ako nemate cokoladni keks samleti obican keks i dodati 2 kašike kakao
i sve sjediniti ) samleti u multipraktiku da dobijete lepu glatku smesu, dodati otopljen i
prohladen puter i sjediniti sve zajedno. Kalup za torte, velicine 25 cm, obložiti sa ovom
smesom dno i stranice. Kad oblažete stranice, ne mora da bude svuda ravno, meni lepše
izgleda kad je visina razlicita. Staviti u zamrzivac.
2. Staviti šerpicu sa vodom a preko staviti vatrostalnu zdelu. U nju staviti kašiku slatke
pavlake i izlomljenu tamnu cokoladu i pustiti da se otopi,povremeno promešati. Za to
vreme umutiti krem sir, sobne temperature sa prah šecerom i podeliti na 3 jednaka
dela. Takode umutiti 250 ml hladne slatke pavlake u šlag. Kad se cokolada
otopila,kratko je prohladiti da ne bude vrela i dodati trecinu umucenog krem sira i
žicom za mucenje dobro sjediniti i na kraju dodati trecinu umucene slatke pavlake i
sjediniti. Izvaditi kalup iz zamrzivaca i sipati pripremljenu smesu u kalup,poravnjati i
ponovo vratiti u zamrzivac.
3. Sad tako isto napraviti sa mlecnom cokoladon, znaci prvo je otopiti sa kašikom slatke
pavlake i mešajuci, kratko je prohladiti, dodati drugu trecinu umucenog krem
sira,sjediniti sa žicom za mucenje i na kraju dodati drugu trecinu umucene slatke
pavlake i sjediniti sa krem sirom i cokoladom. Izvaditi kalup iz zamrzivaca i sipati
mlecnu smesu preko prethodne. Poravnjati i vratiti u zamrzivac.

4. Na kraju je bela cokolada. Uraditi sve isto kao i sa prethodne dve cokolade, poravnjati.
Pokriti sa sa samolepljivom folijom i ostaviti preko noci u frižider.
5. Kad treba da je poslužite, napraviti trakice od istopljene cokolade u sve tri boje ( ja
nisam ) ili samo izrendati sve tri cokolade preko pripremljene torte,seci i poslužiti. Ja
sam je dekorisala sa svežim malinama i bademima,koji su preliveni cokoladom. Koristila
sam belgijsku kuverturu cokoladu.

Posluživanje:

Na žalost, presek nemam, jer nije baš sve jedno slikati ispred dvadesetak ljudi. Možete ga
videti na originalnom linku.Da biste lakše sekli tortu, seci sa toplim i cistim nožem i neka je
torta hladna.

 Prijatno!

Objavi komentar