Sarmu koja se pomno uvija u listove kiselog kupusa, pa zatim dugo kuha i
nekoliko puta podgrijava obicno pripremaju iskusne kuharice. Sarmu iz pecnice
mogu pripremiti i manje vješti, a bit ce tako ukusna da je nece trebati ni
podgrijavati.
Sastojci(4 osobe):
50 ml ulja
60 g Pancete Podravka
500 g miješanog mljevenog mesa
(teletina i svinjetina)
80 g riže
1 Fant mješavina za punjenu
papriku i sarmu
300 ml vode
1 glavica kiselog kupusa (1,2 kg)
100 ml bijelog vina
1-2 žlice Dvostrukog koncentrata rajcice
Podravka
Priprema:
1. Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i mljeveno meso.
2. Odmaknite s vatre da se malo ohladi pa umiješajte rižu i sadržaj vrecice Fanta za
punjenu papriku i sarmu koji ste prethodno pomiješali sa 100 ml mlake vode i ostavili
nekoliko minuta da odstoji.
3. Od glavice kiselog kupusa odvojite nekoliko listova, a ostalo narežite na rezance.
4. Listove posložite po namašcenoj vatrostalnoj posudi (23x23 cm), po njima složite u
slojevima narezani kupus i smjesu od mesa i riže, a završite slojem kupusa.
5. Zalijte mješavinom vode, bijelog vina i pasirane rajcice.
6. Posudu pokrijte i pecite na 200°C oko 40 minuta.
Posluživanje:
Složenac narežite na kocke i poslužite s pire krumpirom.
Savjet:
Složenac ce biti još ukusniji ako posudu 15-ak minuta prije kraja pecenja otkrijete i
nastaviti peci otkriveno.
Objavi komentar