Pita sa višnjama i keksom


Slatko-kiselkasta, sočna - jednom rečju božansvena.
















Sastojci:

500 gr. kora za pitu
500 gr. višanja
150 gr. keksa

5 kašika šećera
2-3 kašike gustina
1 dcl. ulja
1 dcl. kisele vode
1 vanilin šećer

Za sirup:

5 kašika šecera
2 dcl. vode

Priprema:

1. Višnje i šecer kuvati na tihoj vatri oko desetak minuta. Nakon toga dodati rastopljen
gustin. (Gustin rastopiti sa nekoliko kašika tecnosti koju ste odvojili od višanja i šecera )
2. Kuvati još koji minut i malo prohladiti.

3. Kore podeliti na pet delova. Prve tri kore premazati mešavinom ulja i kisele vode. Na
cetvrtu koru posuti mleveni keks i vanilin šecer, a na krajevima kora rasporediti višnje.
4. Kore urolati, ali prvo podviti krajeve da fil ne iscuri. Urolati pet rolata i svaki posipati
sa ostatkom ulja i kisele vode, a ako ste sve utrošili sjedinite još malo vode i ulja.
5. Peci na 200 stepeni dok pita ne porumeni. Kada je gotova svaku koru zaliti sirupom.

Prijatno!

Objavi komentar