Pečena janjetina

Pečena janjetina


Običaj da se uz svaku cestu okreću ražnjevi s janjcima u Hrvatskoj nije stariji od nekoliko desetljeća. Širio se zajedno s turistima, koje je taj način pripreme mesa oduševio jednostavnošću i bliskošću s prirodom.




Sastojci


1 janjeci but (oko 2,5 kg)
100 ml ulja


Lovor sušeni 
ružmarin
2 žlice Vegete
1 glavica luka
1 glavica cešnjaka



Priprema

1. Meso operite, posušite i natrljajte Vegetom
.Stavite ga u pleh i prelijte vrucim uljem.
2. Uz janjetinu stavite grancicu ružmarina i lovorov list te glavicu luka i glavicu cešnjaka u
ljusci koje ste prerezali na cetvrtine.
3. U pleh dolijte 100 ml vruce vode i sve dobro prekrijte folijom. Pecite u pecnici
zagrijanoj na 190°C oko 90 minuta.
4. Pred kraj pecenja foliju skinite kako bi janjetina poprimila lijepu boju. Po potrebi je
prelijte sokom od pecenja.




Posluživanje

Pecenu janjetinu narežite na komade, a sok od pecenja procijedite i poslužite posebno. Uz
janjetinu poslužite peceni krumpir, mladi luk, rajcicu i salatu po izboru.
Savjet

Krumpir možete peci i zajedno s mesom. Dodajte ga u pleh kada janjetina napola omekša.


izvor: coolinarika.com

Objavi komentar