lagana krem juha od gljiva


Fina, lagana juha od gljiva, za koju, da bi bila kremasta ne treba ni vrhnje za
kuhanje, ni gustin. Sve prirodno i zdravo. Recept sam nasla na internetu, na
njemackoj stranici za nisko kaloricnu hranu.


Jednostavno



 
Sastojci


4 osobe
300g gljiva (vrsta po zelji)
2 mrkve
1 glavica crvenog luka
1 cen bijelog luka
1 l povrtnog temeljca
2 supene kasike maslinovog ulja


4 supene kasike mlijeka
vlasca
soli



Priprema


1. Gljive ocistiti, oprati i izrezati. Mrkvu ocistiti i izrendati. Luk sitno nasjeckati.
U serpi ugrijati 2 kasike maslinovog ulja, te mrkvu i luk nekih 10 min. na laganoj vatri
proprziti.
Dodati gljive i dinstati jos 10 min.
U drugoj posudi pripremiti 1l povrtnog temeljca, koji se doda u serpu sa gljivama i kuha
jos 15 min. na laganoj vatri.
Odvojiti 4 velike kasike gljiva za dekoraciju.


U supu dodati mlijeko i to sve pirirati stabnim mixerom dok supa ne postane kremasta.
Kuhati jos kratko na niskoj temperaturi. Juhu posoliti, prije serviranja dodati gljive koje
ste odvojili za dekoraciju i posuti vlascem.
DOBAR TEK!


www.coolinarika.com

Objavi komentar