nedjelja, 4. siječnja 2015.

Biber sarmasi(punjene paprike)


Znam, stvarno sam vise dosadila sa turskim receptima, a kad mi se jako svida
njihova kuhinja.Ovo je recept za Kasetu jer ona voli fjoke




Sastojci 

4 crvene paprike(rog)
100g feta sira
50g kremastog sirnog namaza
3žlice oraha
3žlice maslinovog ulja
1-2žlice nasjeckanog peršina
sol,papar

Priprema

1. Operite paprike ,dobro ih osusite i ispecite .Kako ce te ih ispeci to ostavljam vama :grill
tava ,plin,pecnica.Samo pustite da dobro potamne. Pecene paprike stavite u kesu
,zavezite i pustite desetak minuta da se zapare lakse ce se ogulit. Ogulite ih i ocistite
od spica ,ni u kom slucaju nemojte pecene paprike prati

2. Nadjev: Izradite vilicom feta sir ,dodajte sirni namaz ,maslinovo ulje ,nasjeckani persin
i orahe ,provajte smjesu po potrebi je posolite i poparite.
3. Paprike nadjenite ,zarolajte cvrsto ,povezite listovima mladog luka ,peteljkama persina
ili ostavite kako je ,ali ovako je dekorativnije ako vam treba za nekakvu platu. Pustite
da se sve dobro ohladi.


izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar