Ovo je jedno vrlo jednostavno,fino i ljepljivo jelo Obožavam piletinu na sve
moguće načine,a ovo mi je jedan od omiljenih načina pripreme pilića
Sastojci
1 pile(narezano)
sol
papar
češnjak u prahu
mast ili ulje
1 malo pivo
Priprema
1. Narežite pile(ako je cijelo).Začinite ga i poslažite u namašćenu tepsiju.Pećnicu zagrijte
na 220 stupnjeva.
Stavite pile u pećnicu.Kada se mast rastopi i ugrije,izlijte pivo u tepsiju i vratite u
pećnicu.
Povremeno okrenite meso i pecite dok ne porumeni.
Ako pred kraj bude previše tekućine,izlijte malo van i zapecite ako volite tako.Ja
obožavam kada ima onu rumenu koricu
Na isti način možete ispeći i kobasice(debrecinke i sl.)
Posluživanje
Poslužite uz fini špinat na mlijeku,ili neku finu salatu,i dobar tek!
izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar