Rum kocke


...slastice su po meni najrazigranije medu jelima. Uz pomoc polaznog
standardnog recepta, malo osjecaja i mašte nastale su ove mekane, socne,
aromaticne Rum kocke.


 




Sastojci



1. biskvit (žuti)
200 g oštra brašna
150 g šecera (smedeg)
4 jaja
1 dl ulja
1 dl jogurta
1/2 vrecice praška za pecivo
2. biskvit (tamni)
200 g oštra brašna
150 g šecera
2 jaja
1/2 vrecice praška za pecivo
1 i 1/2 dl ulja
1 1/2 dl jogurta
20 g kakaa


preljev:
100 g šecera
1 1/2 dl vode
1 1/2 dl ruma
sok 1 narance
premaz (po želji):
150 g laganije zasladene marmelade


Priprema


1. 1. biskvit: prvo izmiksajte šecer, ulje i jedno jaje. Nakon pola minute miksanja,
pridodajete sljedece jaje, pa opet miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekucoj
smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.
Prosijte brašno i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekucu smjesu, blago izmiješajte.
Umuceni žuti biskvit stavljate na namašcen i pobrašnjen lim (30×30) i pecite 15 minuta
na 180 stupnjeva.
2. Potom zamiješate tamniji dio biskvita istim redom pridodavanja sastojaka kao u
prethodnom biskvitu, na kraju umiješate kakao. I njega pecite 15 minuta na 180
stupnjeva.
3. Ohladeni žuti biskvit razrežite na dva dijela i po želji premažite omekšanom
marmeladom (lagano, kratko je otopite na plamenu).


Tamni biskvit narežite na kocke, zalijte prokuhanim rumastim sirupom. Ostavite barem
pola sata da se sve prožme mirisima.
4. Na 1. list žutog biskvita poslažite tamne kocke, prekrijte ih 2. listom žutog biskvita, sve
dobro stisnite da se poveže.

www.coolinarika.com

Objavi komentar