Kakao u tijestu, čokolada u kremi i ponovno čokolada u glazuri dovoljna je preporuka za kušanje.
Sastojci:
Za tijesto:
5 jaja
150 ml mlijeka
120 g šećera
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
40 g gorkog kakaa
1/2 Praška za pecivo Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
200 g čokolade za kuhanje
400 ml slatkog vrhnja
4 žlice narančina soka
1 žličica naribane narančine korice
4 žlice ruma
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
Priprema:
1. Žumanca, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte.
2. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, mlijeko i na kraju lagano
umiješajte snijeg od bjelanjaka.
3. Od pripremljene smjese ispecite tri biskvitne kore (vel. 23×32 cm) u limu obloženom
pek-papirom. Svaku biskvitnu koru pecite u pećnici zagrijanoj na 180?C osam minuta.
4. U međuvremenu napravite kremu: zakipite vrhnje, prelijte ga po natrganoj čokoladi i
miješajte dok se čokolada ne otopi u glatku smjesu.
5. Ohlađenoj čokoladi dodajte sok i narančinu koricu, rum i miješajte dok ne dobijete
glatku kremu.
6. Slažite naizmjenično koru i kremu tako da završite s korom koju na kraju prelijte
čokoladnom glazurom.
Posluživanje:
Čokoladne kocke poslužite dobro rashlađene.
Savjet:
Ako želite promijeniti vanjski izgled ploški, na čokoladnu glazuru naribajte bijelu čokoladu.Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar