nedjelja, 28. prosinca 2014.

Čokoladna puding torta

Radi se o spoju čokoladnog pudinga, pettit beure keksa i čokolade.



Potrebno:

10 dkg čokolade za kuhanje
1,5 l mlijeka
9 žlica šećera
30 dag keksa pettit beure
1/2 l vrhnja za šlag

Priprema:

Kekse izlomiti rukama na sitnije komadiće.
Skuhati pudinge sa šećerom na standardan način u previđenoj količini mlijeka. U još vrući puding umiješati natrganu čokoladu pa promiješati da se sva istopi i sjedini s pudingom.

Istresti tada vrući puding na kekse, dobro izmiješati kuhačom pa pretresti sve skupa u kalup za torte, poravnati i ohladiti. Sa ohlađene torte maknuti obruč, premazati sve skupa šlagom i poslužiti.

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar