Najbolja Strudla sa Orasima


Jednostavno savrsena ! Socna i sto duze stoji, sve bolja.


Sastojci

NADJEV :
200 g mljevenih oraha
50 g sjeckanih oraha
1 jabuka


100 g secera
1 jaje
1 bjelanjak
3 kapi ruma
3 kapi ekstrakta vanilije

TIJESTO :
400 g brasna
4 cajne zlicice praska za pecivo
(ne prepune)
100 g secera
3 kapi ekstrakta vanilije
200 g omeksalog maslaca
250 g skute (quark)

PREMAZ :
1 zumanjak
1 zlica mlijeka
2 zlice marmelade od kajsije
1 zlica vode



Priprema

1. Jabuku naribajte i pomijesajte sa svim sastojcima za nadjev.
2. TIJESTO : Brasno pomijesajte sa praskom za pecivo. Dodajte sve druge sastojke i
mikserom, sa spiralnim nastavcima za tijesto, zamijesite tijesto. Prvo najmanjom
brzinom, a zatim najbrzom vrlo kratko toliko dok se sastojci povezu. Tijesto prebacite
na radnu plocu koju ste posuli sa brasnom.
3. Tijesto razvaljati na cca 35x35 cm. Nadjev premazati preko tijesta i zaviti u rolat.
4. Strudlu prebaciti u kalup

. Napraviti udubljenje po sredini.
5. Zumanjak razmutite sa zlicom mlijeka i premazite strudlu. Po zelji stavite polovice
oraha odozgo. Strudlu stavite u prethodno zagrijanu pecnicu na 175-180 stupnjeva i
pecite oko 60 minuta.
6. Kad je strudla pri kraju pecenja, zadrijte marmeladu sa 1 zlicom vode. rastoplkenu
marmeladu procijedite kroz sitno sito. Premazite jos vrucu strudlu. **** Ja sam koristila
zele od jabuke****
7. Kad se ohladi narezati i posluziti.






Objavi komentar