srijeda, 31. prosinca 2014.

Čokoladne šnite

Jednostavne, fine, čokoladne!

















Sastojci:

Biskvit:

8 jaja, 15 dkg šecera, 15 dkg brašna,
5 žlica kakaa, 0,5 dcl ulja, 1 prašak za
pecivo, 1 dcl mineralne vode

Krema: 

8 dcl mlijeka, 1 maxi puding od
cokolade( to je onaj za litru mlijeka, ili dva
normalnog pakiranja), 5 dkg cokolade, 15 dkg
šecera, 4 žlice brašna, margarin od 250g,
malo ruma

Glazura: 

10 dkg cokolade, 70 g margarina

Priprema

1. Ispece se biskvit od navedenih sastojaka tako da se odvoje bjelanjci od žutanjaka. Od
bjelanjaka se istuce snijeg, a ostali sastojci se pomiješaju zajedno u kompaktnu smjesu.
Zatim lagano umiješamo snijeg u smjesu od žutanjaka i ulijemo u tepsiju koju
prethodno podmažemo s malo margarina i stavimo na dno pergament papir. Dimenzije
tepsije su oko 20-25*30, peci na 180stupnjeva OKO 15-20min.
2. Peceni biskvit kad se ohladi prerežemo dvaput, tako da dobijemo tri jednaka dijela
3. Za kremu 6 dcl mijeka i šecer te cokoladu stavimo na vatru da zavri, a ostale sastojke
pomiješamo zajedno(puding, brašno, 2dcl mlijeka, kakao) i umješamo pjenjacom u
drugi dio kad zakipi. Zgusnuto maknemo s vatre i ostavimo da se dobro ohladi.
4. Margarin razradimo mikserom i dodajemo ohladenu kremu žlicu po žlicu u razradeni
margarin. Miksamo dok ne dobijemo jednolicnu glatku kremu, na kraju dodamo malo
ruma.(Ja si uvijek malo kreme odvojim odmah u špricu za ukrašavanje.)
5. kolac slažemo tako da stavimo na dno biskvit pa sloj kreme, pa opet biskvit,krema,
biskvit i završavamo sa tankim slojem kreme, tek toliko da pokrije biskvit. Svaki biskvit
možemo natopiti sa mješavinom ruma i mlijeka(omjer..odokativno).
6. Rastopimo cokoladu i margarin, i kad se malo ohladi prelijemo preko kolaca.
7. Kolac bi se trebao rezati tako da ga prvo prerežemo na pola, da dobijemo dvije jednake
trake, i onda svaku traku izrežemo na koliko kolaca želimo, odnosno koje debljine. Na
kraju ukrasimo špricom za ukrašavanje.

Nema komentara:

Objavi komentar