Češki kolač




Sastojci(5 osobe):

5 jaja
25 dag šećera
20 dag brašna
1 žlica vode
2 žlice kakaa

KREMA

15 dag šećera
5 žutanjaka
5 žlica brašna
1/2 l mlijeka
20 dag maslaca
10 dag šećera u prahu

PJENA

5 bjelanjaka
25 dag šećera
1/2 soka od limuna

Priprema:

1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer, vodu i još malo tucite. Zatim dodajte
brašno i jedan po jedan žutanjak, na kraju kakao. Stavite smjesu u tepsiju i pecite oko
40-50 minuta na temperaturi od 200°C.

2. KREMA:
Šečer, žutanjke, brašno i malo mlijeka izmiješajte, te zakuhajte u 1/2 l vrućeg mlijeka.
Smjesu kuhajte oko 10 minuta dok se ne zgusne kao krema za krempitu, te je pustite
hladiti. Pjenasto izrađeni maslac i šečer umiješajte u ohlađenu kremu, te namažite
hladni biskvit.

3. PJENA: Bjelanjke istucite, zatim dodajte šečer i tucite na pari još oko 10 minuta, zatim
zatim dodajte sok od limuna i premažite preko kreme. Kolac ohladite i režite.
Prijatno!

Objavi komentar