Tiramisu torta

Za dobro raspoloženje nagradite se ovom finom Tiramusu tortom s bademima i
likerom. Bit ce to prava poslastica i za vaše goste



Sastojci

Za biskvit:
50 g maslaca
150 g cokolade


5 jaja
150 g šecera
120 g Pšenicno glatko brašno 
50 g badema (mljeveni)
1 Vanilin šecer 
1 žlicica Praška za pecivo 
2 žlice likera (Amareto)

Za kremu:
1 Tiramisu krema 
300 ml mlijeka



Priprema

Za biskvit:
1. Maslac zagrijte na laganoj vatri pazeci da ne zavrije. Ugasite plamen, dodajte cokoladu
natrganu na manje komadice, pa miješajuci cokoladu otopite.
2. Žumanjke, 100 g šecera i vanilin šecer pjenasto izmiješajte, dodajte otopljenu
cokoladu, a potom umiješajte brašno pomiješano s mljevenim bademima i praškom za
pecivo.
3. Bjelanjke istucite u cvrsti snijeg pa im postupno dodajte 50 g šecera uz neprekidno
miješanje.

4. Pripremljene bjelanjke lagano lopaticom umiješajte u smjesu od žumanjaka i cokolade,
istresite u kalup za torte (? 24-26 cm) obložen papirom za pecenje.
5. Pecite u pecnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.
6. Peceni biskvit ostavite u kalupu još 10 minuta da se ohladi.
7. Kalup potom skinite, biskvit ohladite do kraja pa ga narežite na 2 dijela.

Za kremu:
1. U prokuhano hladno mlijeko dodajte sadržaj vrecice Tiramisu i promiješajte.
2. Miješajte elektricnom miješalicom (srednjom brzinom) 4-5 minuta dok ne dobijete
kremu.
3. Svaku koru biskvita poprskajte likerom, odmah premažite pripremljenom kremom i
pospite kakaom u prahu.



Posluživanje

Tortu dobro ohladite prije rezanj aukrasite cokoladnim strugotinama i poslužite.


izvor: coolinarika.com

Objavi komentar