utorak, 23. prosinca 2014.
Posna torta
...sladja od najmrsnije....
45min
Sastojci
27 osobe
posni keksi
500gr. posnog keksa ''Zlatni pek"ili bilo
koji
250ml. sojinog ili rizinog mleka
50gr. secera
1kesica Dolcella vanilice
Fil:
750ml. sojinog ili rizinog mleka
300gr. secera
2kesice Dolcella vanilin secera
9kasika brasna
200gr. mlevenih keksa,urmi i
smokve,orasi
2 kasike kakao u prahu
370gr. margarina
2 banane
Cokoladni preliv:
200gr. posne cokolade za kuhanje
50ml. vode ili sojinog ili rizinog mleka
50gr. margarina
2kasike secera
2kasike ulja
Priprema
1. Prvo spremamo fil za da se ohladi.U mleko stavimo secer ,brasno i vanilin secer i
skuvamo kao puding.Ostavimo da se ohladi;
2. U ohladjenu masu izmutimo penasto margarin i podelimo fil na dva dela;
3. U jedan deo iseckamo banane, a u drugi stavimo kakao i izmutimo i stavimo mlevene
,smokve ,urme i orahe;
4. Pravougaoni kalup namokrimo i oblozimo folijom za poklone malo vecu od
kalupa.Mocimo kekse u mleko i redjamo na foliju.Stavimo ili beo ili kako fil.Pa opet
keksi, ponovimo isto jos tri puta i odozgo ide red keksa.
5. Pokrijemo stranicno folijom i stavimo u friz da se stegne;
6. Kad je dovoljno stegnuta povucemo krajeve folije i preokrenemo je na posluzavnik.Sad
je spremna za preliv;
7. Rastopimo sastojke za preliv na tihoj vatri ,prelijemo preko torte i dekoriramo po zelji.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar