Prefini recept
Sastojci
500g pilecih fileta
sol,papar
Tijesto:
350g krumpira
2 jaja
1/2žlicice mažurana
2 cešanj cešnjaka
1+1 žlica oštro i glatko brašno /po potrebi
možete dodati još
1 žlica piva
sol,papar
ulje
Priprema
1. Tijesto: Naribajte krumpir na sitnom ribezu ,u zdjelu.Ocijedite visak tekucine ako se
iscijedio ,nije potrebno dodatno cijediti i gnjeciti krumpir. Dodajte jaja
,sol,papar,mazuran ,naribani ili protisnuti cesnjak ,pivo i obje vrste brasna koliko je
potrebno da se zamijesi gusce tijesto.
2. Pileca prsa izrezite na snicle(debljinu ostavljam vama)posolite ih i popaprite .Uvajaljte
ih u smjesu. Ako cete filete peci kao i ja u pecnici stavite papir za pecenje na protvan
pa ga premazite s malo ulja ,premazite jednu i drugu stranu smjesom,pokapajte gornju
stranu s malo ulja.Pecite 20 min.u zagrijanoj pecnici na 200C.Ovako peceni fileti su
socni u sredini ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru. Ako cete peci u ulju zagrijte
ulje tavi ,pa preprzite s jedne ostane oko 5 min.okrenite pa potom s duge strane.Ovako
peceni su naravno finiji ali puno vise kaloricni. Pecite filete dok dobiju finu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar