Kinder torta sa korom belom ali nije beze i ne topi se, pecenim lešnicima,
nutellom, kremasti fil od cokolade i vanile, sa mirrog glaze od Animode i
slatkom pavlakom
Sastojci
Kora (28cm):4 xxl belanca
4 kašike šecera
2 ravne kašike gustina
1 kašika ulja
1/2 kašicice praška za pecivo
i još 80 g lešnika pecenih, oguljenih i
krupno mlevenih ili sitnije
seckanih
115g nutelle
Fil:
4 xxl žumanca
190g šecera
750ml mleka
80g gustina
40g puding od vanile
150g maslaca
150g cokolade 40 % kakaa
100g slatke pavlake
i još: mirror glaze
300 ml slatke pavlake
150 ml slatke pavlake za dekoraciju
Priprema
1. Kora: Svi sastojci da su sobne temperature. Ugrejati rernu na 170 C (ventilator) ili 180klasicna rerna. Sa malo soli umutiti mikserom belance u šne, paziti da ne pukne pena.
Dodavati 1 po 1 kašiku šecera. Dodati u tankom mlazu ulje pri srednjoj brzini miksera.
Prosejani gustin i prašak za pecivo dodati i rucno izmešati sa varjacom. Ispecene,
oguljene i ja stavim u secko isitnim na sitnije, rasporediti jednako na pleh koji je
obložen papirom za pecenje i premazan hladnim margarinom. Preko lešnika rasporediti
sneg od belanaca, poravnati i peci oko 15-20 minuta do tzv. suve cackalice. Vrucu koru
polako prevrnuti na žicu za hladenje pa odlepiti papir za pecenje i namazati nutelom
preko lešnika. Ostaviti da se ohladi.
2. Fil: Svi sastojci za fil da su sobne temperature. Od mleka izdvojiti 2,25 dl, ostatak
staviti da provri u lonac za kuvanje na pari. Žumanca i šecer mikserom umutiti dok ne
pobele. Gustin i puding prosejati i promešati sa 2,25 dl mleka, to polako dodati u
žumanca svo vreme miksreom mutiti. Kad mleko provri dodavati jednu po jednu kutlacu
u žumanca, vratiti sve opet u lonac i kuvati dok ne provri konstanto mešajuci sa žicom
rucno ili mikserom. Kad provri kuvati 5 minuta na maloj temperaturi kod mene na 2-3
od 9, stalno mešajuci. Ohladiti fil do sobne temperature. Umucenom maslacu dodavati
umuceni fil od žumanaca. Dodati umucenu slatku pavlaku i rucno izmešati kao belanca
preklapajuci odozdo na gore. Dodati 2 kašicice vanila ekstrakta. Fil podeliti na pola. U
jednu polovinu dodati istopljenu prohladenu cokoladu, a drugi ostaviti. Slaganje: 1.
Kora 2. Nutella 3. žuti fil 4. cokoladni fil ostaviti da se stisne fil 5. šlag od slatke
pavlake malo ohladiti u frižideru 6. mirror glaze hladan oko 25 C tj sobne temperature
naneti na šlag isto u frižider i dekorisati po želji 7. dekoracija po želji ruže oko 150 ml
slatke pavlake i malo kakaa
3. NAPOMENA: *** Torta bez šlaga je visoka 4cm, ako želite još visociju radite još jednu
koru sa 4 belanca ali bez lešnika i nutele. Za fil poduplajte sve puta 2 i onda ce biti baš
visoka. Ovako sa šlagom bude oko 7cm. * Slatku pavlaku sam koristila Meggle i za fil i
dekoraciju, navela sam u g koliko ide u fil a ne u ml jer sam odjednom sve izmutila pa
dodala
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar